Ritualul Voser Hekenu (I) sau Ritualul Celui Puternic - Ritualul lui Osiris

In jos

Ritualul Voser Hekenu (I) sau Ritualul Celui Puternic - Ritualul lui Osiris

Mesaj  Mari Is in Lakhma la data de Sam 6 Dec 2008 - 5:12

Ritualul Voser Hekenu sau Ritualul Celui Puternic ,

...............................................................................Ritualul lui Osiris ( 26.11 – 18.12 2008)
Ritualul Voser Hekenu sau Ritualul Celui Puternic ,
inceput in seara zilei de 26 Noiembrie , dureaza 21 de zile (7+7+7) . Este unul dintre ritualurile secrete ale lui Is si Osiris, pe Altarul Aditum , Altarul “ascuns” , in care intra doar preotii care fac ritualuri “ascunse “, secrete (de tipul Ritualurilor Eleusine , care sunt mai cunoscute , dar isi au originea - ca si ritualurile egiptene , grecesti , etc… , de acest gen - in ritualurile stravechi ale dacilor) , iar preotii stau cu fata la altar , in acest timp , pentru a primi Puterea Gandului Nerostit al lui Dumnezeu , dar si Puterea Cuvantului care Naste .


Is si Osiris spun ca acest ritual se desfasoara in trei Ceruri ale creatiei , fiecare Cer avand cate sapte trepte , dar si sapte Puteri . Fiecarei trepte din aceste Ceruri ii corespunde cate o zi , in care “lucreaza“ energiile zeilor din ziua respectiva .

In timpul Ritualului Voser Hekenu primesti Sfintenia Numelui Celui Puternic .

Cerul I ...................................................................................................................................................................

Treapta 1(27.11)
In aceasta zi , Is , Osiris si Ra aprind si aduna focurile de la celelalte altare , pe Altarul Aditum .

Treapta 2 (28.11) -
In aceasta zi , Ritualul e facut de Is , Osiris , Reneb , Brihaspat si Vivasvat.
Acum primesti binecuvantarea lor , binecuvantare care se aude si intr-unul din Cerurile de Jos ale lui Shiva :


“TaTha That = Asa sa fie , in Cer si in Mine – Amin”.


Treapta 3 (29.11).................................
In aceasta zi , cei care “ne trec” prin Ritual sunt : Armoniile Is + Osiris , Sothis + Orion ,
armonii care poarta acelasi nume –
Sah , Horus – Sopdu - Narmer , dar si Astamurti .


Is spune :

“Cerul De Sus E Si Cerul De Jos ,
Cerul Din Mine Se Inalta In Cerul De Sus Si In Cerul De Jos .
Eu Te Cobor In Cerul De Jos Si In Cerul Din Tine ,
Eu Te Inalt In Cerul De Sus Si In Cerul Din Tine .
Eu Mor Si Ma Nasc In Cerurile Nevazute Si In Mine. ... Amin ... “.
...........................................................................................................

Ritualul Mortii si al Invierii lui Osiris / Orion este Ritualul prin care Is si Osiris iti “pregatesc” Sufletul , pt. ca sa vezi cu el in Lumina Spiritului . Ei iti pregatesc Fiinta de Lumina , asa cum spune si Zamolxe , pentru a putea intra in Cerul care isi incepe Vremea .

Armonia Sothis + Orion da nastere stelei Sopdu , la fel cum armonia Is + Osiris da nastere lui Horus , care e Osiris mantuit .

Is spune ca ea e steaua Sothis , care il urmeaza pe cer pe Osiris -steaua Orion .
Osiris/Orion trece pe cer intr-o barca luminoasa , avand o coroana alba pe cap , la fel cum trece si Sopdu , fiul lui Sothis si Orion.
Barca lor seamana cu tablitele lui Thot , Hermes si Shiva .

Sopdu e “zeul cu dinti ascutiti , care musca”
, adica el musca din Cerul de Jos din care s-a rupt , ca sa se inalte , sa-si ia Puterea in Cerul de Sus in care trece .


In Cerul de Jos este si zeita Ammut, una dintre “zeitele cele mari ale Mortii”;
Ammut este cea care cantareste inima celui care asteapta sa treaca , sa se inalte in Cerul de Sus .
Ammut cantareste inimile , Sufletele in Sala celor doua Adevaruri , a lui Maat, iar apoi le inghite - ca pe o jertfa, pe cele care refuza Mantuirea lui Osiris .

Adica , atunci cand nu accepti in mod constient mantuirea lui Osiris , cand nu pornesti constient sa-ti urmezi drumul care ti-e “scris” in Samanta ta de Lumina , in barca lui Osiris / Orion , Ammut te inghite , te inchide in Cerul de Jos , din care nu te poti rupe , pentru ca asta ai ales sa faci ; Ammut pastreaza acele parti neampacate din tine , pana cand alegi ce sa faci cu ele , adica pana alegi daca sa te inalti cu ele , sau nu .

Infatisarea lui Ammut (cap de crocodil , mainile si partea din fata a corpului - leu , picioarele si partea din spate a corpului – hipopotam) simbolizeaza Trinitatea Puterilor Fiintei , care corespunde Trinitatii Ptah-Sokar-Osiris. Aceasta trinitate simbolizeaza Nasterea, Moartea si Invierea, prin Puterea Suflarii care naste Cuvantul. Cuvantul Creatiei , la Ptah , este “Sykaris” , adica “Grabeste-te la mine , Is ! “ (cuvantul pe care il striga si Osiris , atunci cand cheama si asteapta Puterea lui Is de a-i da viata ). Acest cuvant are puterea de a reda Viata , atunci cand alegi sa te inalti in Cerurile de Sus , din Cerul care vrea sa te inghita .

Treapta 4 (30.11)......................................

In aceasta zi , intri cu
Ammut si Anubis in Infernul lui Anubis , Infern numit PerVabet , Infern al Purificarii , in care Anubis , impreuna cu Thot , fac
Ritualul purificarii , pentru renasterea puterii lui Osiris .
Este ritualul arderii , al mortii partilor Sufletului si Spiritului din Infernul Adanc al Fiintei tale .

Acum , Anubis , care poarta numele de Anubis Kenthy , adica “Primul zeu intunecat al Lumii de Dincolo” , apare in haina lui preoteasca , de culoare neagra , pentru ca , impreuna cu Osiris , face ritualul purificarii , dar si al renasterii din Intunericul Adanc al fiintei tale… ,
... din namolul in care partile uscate ale fiintei urmeaza sa prinda viata .

Anubis iti infasoara , iti tine legate acele parti ale fiintei tale , pana cand primesti puterea sa te ridici din Infernul in care ai ajuns - si sa te reantregesti .
De aceea , tot el , dar impreuna cu zeul Re , iti acopera si iti infasoara ochii care urmeaza sa se deschida in Intunericul din tine , ochi in care se gaseste Puterea Soarelui si Puterea Lunii , adica Sufletul si Spiritul Renascute acolo .

Treapta 5 (1.12).............................
Este ziua in care primesti Puterea Timpului care se naste , din timpul care a murit in adancul fiintei tale .
Aici apar cele trei zeite ale Puterii Timpului care naste : Sopdet , Is si Sothis , reunite in imaginea zeitei Sopdet. Aceasta este Zeita Timpului Renascut , pe care incepe sa-l masoare . Sopdet seamana , ca infatisare , cu Is , dar apare infasurata doar intr-un voal transparent si poarta pe cap un “zermieghete” intors , avand in mijlocul lui o stea cu cinci varfuri , Steaua Vremii Noi care isi incepe curgerea .

Treapta 6 (2.12) ............................
In aceasta zi a ritualului , lucreaza energia lui Anubis - Imyut , cel care te duce pana la muntele sau , unde te inalta , ca sa iti scoata din tine , sa-ti “rupa” partile dusmanoase , salbatice din tine , partile neampacate ale Sufletului si Spiritului tau.
Aici , Anubis Imyut poarta aceeasi haina preoteasca ,neagra , dar are cap de sacal. El te dezleaga de ceea ce te leaga de pamant , ca sa te poti inalta in cer , adica iti dezleaga partile pamantesti , omenesti , ca sa iti accepti partea cereasca a fiintei tale , sa te poti alatura zeilor .

Treapta 7(3.12) ..........................
Ritualul este facut de Anubis , care , aici , e zeul Cetatii Soarelui din Adanc , din Cerurile de Jos , impreuna cu Hesat , zeita cu infatisare simbolistica de vaca (vaca simbolizeaza puterea vietii - a renasterii) , cea care ii da sa bea “Puterea Zeilor din Adanc”(simbolic – din ugerul Hesatei , zeii beau bere).
Ritualul se desfasoara pe muntele lui Anubis , numit Tepycnef .
Anubis Imyut si Osiris , impreuna , fac acelasi ritual al imbalsamarii partilor “rupte” ale fiintei tale , partile neantregite , pe care le binecuvanteaza si le sfintesc , pe masura ce “se aduna” , se reantregesc in tine , in Sala Celor Doua Adevaruri . Anubis are in mana acelasi sceptru si acelasi bici magic ca al lui Osiris si foloseste puterea binecuvantarii si a sfinteniei , prin ungerea partilor impacate , care “se intorc” in tine, cu uleiul Hekenu, din cele 8 vase Nemset si cele 8 vase Aabet , in timp ce aprinde intruna tamaie pe altarul de aici .

Uleiul Hekenu este uleiul sfinteniei mortii , din care renasti ; el da si numele ritualului .

.................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................
…………………….(continua…)
avatar
Mari Is in Lakhma
Lupoaica Hiperboreana

Data de inscriere : 15/09/2008
Sex : feminin Localizare : Capitala Daciei - LohuMana / Lakhma (Tr.Severin)
Varsta : 53
Stare de spirit : Puternica

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum